Työpaikkojen työhyvinvointia edistämään

Share |

Maanantai 9.3.2015 klo 22:04 - Tuula Piensoho


Ensi keskiviikkona eli 11.3. on Wanhassa Satamassa Work Goes Happy-tapahtuma. Tapahtuma luo ideoita, avaa väyliä työhyvinvoinnista ja työelämästä tiedottamiseen niin asiantuntijoille, työyhteisöille kuin yhteistyökumppaneille.

Osallistun tapahtumaan. Olen mukana Työterveyslaitoksen vetämässä Uudenmaan työpaikkojen työhyvinvointiverkoston sessiossa. Tämä tapahtuu F-salissa klo 12.30 - 13.30.

Session nimi on ”Hei, mut kuka jeesaa mua ja voinksmä jeesaa sua?” Mukana menossa on myös Kokemo improvisaatioteatteri ja joukko meitä tyhy-verkostolaisia.

Sieltä saa tietoa ja inspiraatiota siihen, miksi sinun ja/tai työpaikkasi kannattaa liittyä Uudenmaan tyhyverkostoon mukaan.

Itse liityin mukaan verkostoon viime vuoden puolella ja ilmaisin heti halukkuuteni myös osallistua verkoston suunnitteluryhmään. Niinpä nyt sitten olemme alkuvuoden aikana tavanneet pienellä joukolla ja suunnitelleet Työterveyslaitoksen koordinaattorin johdolla mm. tätä alussa mainittua tilaisuutta.

Mutta mikä on työpaikkojen työhyvinvointiverkosto ja miten se toimii?

Työterveyslaitoksen vetovastuulla oleva työpaikkojen työhyvinvointiverkoston toimii työpaikkojen toimijoiden ja asiantuntijoiden kohtaamispaikkana ja keskustelun areenana ja levittää työpaikkojen työhyvinvoinnin edistämisen hyviä käytäntöjä ja kokemuksia.

Verkoston tehtävänä on myös tukea työpaikkoja työhyvinvointiin liittyvien konkreettisten asioiden edistämisessä, edistää työpaikkojen, asiantuntijoiden ja päättäjien välistä tiedonkulkua ja vuorovaikutusta ja mahdollistaa eri toimijoiden yhteistyötä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Alueelliset verkostot toimivat keskustelun- ja kohtaamisen paikkoina. Verkostoissa kehitetään työhyvinvointia huomioimalla alueelliset erikoispiirteet, kehittämistarpeet ja toiveet. Verkostoissa jaetaan myös hyviä käytänteitä erilaisiin teemoihin liittyen sekä välitetään alueellista viestiä valtakunnalliselle verkostolle ja päättäjille.

Verkoston jäsenyys on maksuton ja jäseniksi voivat liittyä yksittäiset henkilöt ja/tai organisaatiot.

Verkostolla on useita alueellisia teemallisia työpajatapaamisia. Lisäksi vuosittain järjestetään yhteistoiminnallinen valtakunnallinen verkostotapaaminen.

Kiinnostuitko? Tavataan 11.3. Wanhassa Satamassa, F-salissa klo 12.30!    

Avainsanat: työhyvinvointi, verkostotyö, WGH-tapahtuma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini