Uusi vuosi, uudet jutut

Share |

Lauantai 7.1.2017 klo 18:17 - Tuula Piensoho


Kävipä sitten niin, että vuosi vaihtui. Jälleen pääsi opettelemaan uuden vuosiluvun kirjoittamisen mm. erilaisiin dokumentteihin ja kortteihin. Järvenpäässä oli muuten upea ilotulitus Suomen juhlavuoden kunniaksi. Koska asumme lähellä keskustaa, ilotulitusta oli mahdollista seurata kotisohvalta.  Se olikin hyvä asia, koska Rufi oli tullut taloon.

Rufia ei voinut jättää yksin kotiin uuden vuoden yönä. Kovasti mietimme sitä, mahtaako Rufi reagoida voimakkaasti rakettien paukutteluun. Rufi, koiramme, tuli lentokoneella Romaniasta viiden koirakaverin kanssa marraskuussa. Lentokummeina toimivat Kulkurit ry:n aktivistit. Rufi on monirotuinen hauveli, joka on pelastettu kadulta Romaniasta ja opiskelee nyt suomalaista elämää kodissamme.

No, mitä tapahtui? Kaikki sujui uuden vuoden yönä hyvin, sillä koiramme oli tyyni eikä pelännyt. Mutta fakta juttu on, että moni koira kärsii todella kovasti rakettien melusta ja tämän johdosta vuodenvaihde on sekä koirille että niiden isännille rankkaa aikaa.

Mutta oikeastaan minun piti kirjoittaa omasta alkuvuoden koulutustarjonnasta, tarkemmin sanottuna Goal Mapping-koulutuksesta eikä Rufista.  Vuoden alku on erittäin otollista aikaa määrittää oman elämän tavoitteita ja laatia stepit niiden saavuttamiseen. Tähän aktiviteettiin sopii erinomaisen hyvin Goal Mapping-menetelmä.

Goal-Mapping onkin menetelmä, jota voi käyttää työvälineen niin omassa elämässä sekä esimerkiksi opetus- ja valmennustyössä. Se on Brian Maynen kehittämä menetelmä (ks. lisää https://goalmapping.com/).

Tavoitekartan laatiminen on konkreettinen, luova ja toimiva tapa saada omat unelmat ja tavoitteet todeksi. Menetelmää on hyödynnetty tähän mennessä ulkomailla monissa kansainvälisissä yrityksissä, kouluissa ja urheiluvalmennuksessa. Sen toimivuus perustuu tietoisten tavoitteiden asettamiseen, sanojen ja kuvien yhdistelmään voimanlähteenä, myönteiseen ajatteluun sekä vasemman ja oikean aivopuoliskon aktivointiin sekä tämän yhteistyön hyödyntämiseen.

Työväline/menetelmä sopii esimerkiksi kouluihimme yhdeksi mahdolliseksi työvälineeksi oppilaiden omien oppimis- ja muiden tavoitteiden asettamiseen.

Koulutan aiheesta Vantaan Aikuisopistossa 28.1. 2017, Keravan opistossa 2.3.2017 ja Järvenpään opistossa 11.3.2017. Paikkana ovat opistojen tilat ja ilmoittautuminen tapahtuu netissä opistojen ohjeiden mukaan.  Koulutus sisältää alustuksen, työpajan oman tavoitekartan luomiseksi sekä materiaalin.

Jos nämä ajat eivät sovi tai haluat järjestää koulutuksen esimerkiksi työyhteisöllesi, sovitaan aikataulu teidän toiveiden mukaan. Koulutus kestää noin neljä tuntia.

 

 

 

 

Avainsanat: Kulkurit ry, Uuden vuoden yö, Goal Mapping-menetelmä, tavoitekartta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini