Liukkaalla jäällä

Tiistai 2.1.2018 klo 18:56 - Tuula Piensoho

Vuosi 2018 alkoi sääolosuhteiden osalta samantapaisena kuin edellinenkin vuosi. Vuorotahtiin vesisadetta, välillä hieman pakkasta ja tämän seurauksena jäiset tiet ja kadut. Tienpätkät, jotka hiekotetaan kunnan puolesta vähän miten sattuu, ainakin täällä meidän kulmilla.

Ulkona liikkuminen on muodostunut haasteelliseksi ainakin meille ikääntyneille ja koiranomistajille. Mihin väliin ajoittaisi nuo välillä pakollisetkin koiralenkit, kun sääolosuhteet ovat aika ikävät. Pakkanen ei tosin ole viime aikoina kovasti häirinnyt eloa ja ulkoilua.Toki itse olen jo vuosia sitten hankkinut sekä Icebugit että irtonastat, jotka voi kätevästi vaihtaa eri kenkiin. Olen myös huomannut, että irtonastat eivät ole enää hävettävä "vanhusasia" vaan myös nuoremmat henkilöt ovat hankkineet mm. nastalenkkareita - kiitos aktiivisen liikuntabuumin. Hyvä näin!

Mutta miten blogini käsittelee tällaista aihetta? Vuoden hiljaisuuden jälkeen. Ja miten tämä kaiken kaikkiaan liittyy tarjoamiini valmennus- ja koulutuspalveluihin?

Eipä niihin suoranaisesti mitenkään, mutta ihmisten elämänvalintoihin kylläkin. 

Jos kyse on ilmastomuutoksen aikaansaamasta säiden lämpenemisestä, oma käytöksemme ja valintamme ovat keskiössä. Tälle ehkä voinkin tehdä jotakin. Siinäpä  vähän mietittävää meille kaikille.

  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vesisade, pakkanen, liukkaat tienpinnat, nastat ja Icebugit