Viisikymppinen NYT! - sparrausta työnhakuun ja jaksamiseen

Maanantai 19.10.2015 klo 15:56 - Tuula Piensoho

Nykypäivän viisikymppiset elävät monien haasteiden keskellä. Myös he elävät ruuhkavuosia: ovat aktiivisesti mukana työelämässä, mutta huolehtivat usein samalla omista vanhemmistaan ja antavat aikaansa lastenlastensa hoitoon.

Keskeinen haaste viisikymppisillä on uudelleen työllistyminen käytyjen yt-neuvottelujen lopputuloksena. Tilastokeskuksen mukaan työttömänä on tällä hetkellä 125 600 yli viisikymppistä työnhakijaa.

Syksyn aikana Järvenpäässä käynnistyy vertaisryhmiä 50+ työnhakuun ja jaksamiseen. Vertaisryhmä auttaa ylläpitämään viisikymppisen aktiivisuutta, motivaatiota, voimaantumista sekä työnhakuprosessissa että jaksamisessa. Vertaisryhmä tarjoaa myös mahdollisuuden tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, joiden tuki on erityisen tärkeä henkilökohtaisessa muutostilanteessa.

”Viisikymppinen tarjolla töihin”-ryhmän ensimmäinen tapaaminen oli Järvenpään kirjastossa 8.10 klo 18 - 19.30. Vertaisryhmän tavoitteena on edistää työnhakijan työllistymistä mm. kannustamalla aktiiviseen työnhakuun. Tärkeä osa koostuu mahdollisuudesta käydä omaa tilannetta läpi ja saada tukea toisilta. Merkityksellistä on myös löytää omat unelmat ja menetyksestä huolimatta löytää elämästä myönteisiä ja elämää kannattavia asioita ja ihmissuhteita.

Vertaisryhmä tapasi toisen kerran 13.10. Tuolloin teemana keskeisenä teemana olivat mm. omat tavoitteet/unelmat työn/työpaikan suhteen ja mistä löydän energiaa ja innostusta elämääni. Seuraavat vertaisryhmätapaamiset ovat Järvenpään kirjastossa 21.10 klo 16.15 - 17.45 ja 3.11. klo 16.15 – 17.45.

Toiminta on maksutonta. Lisätietoja saat numerosta 045 1218890/tpiensoho@gmail.com/valmentaja Tuula Piensoho.

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 50+, viisikymppinen, vertaisryhmä, työllistyminen, yt-neuvottelut, työttömyys, jaksaminen, voimaantuminen

Ikäystävällisyyttä edistämässä

Maanantai 21.10.2013 klo 18:27 - Tuula Piensoho

Liian moni seniorityöntekijä on viime kuukausina saanut kokea, että pitkä työura tai työhön sitoutuminen ei ole säästänyt häntä irtisanomiselta tai huonolta kohtelulta. Jos työntekijää ei irtisanota, niin voi tapahtua, että häntä ei enää nimitetä kiinnostaviin työryhmiin, työpaikalla järjestettävät koulutukset eivät koske häntä tai selän takana puhutaan työntekijän paikalle jämähtämisestä tai muusta vastaavasta.

Työelämän kielteiset piirteet eivät koske vain 50- ja 60-kymppisiä. Myös vastavalmistuneet nuoret ovat hankalassa tilanteessa. Heillä olisi intoa ja halua päästä oikeisiin töihin opiskelun jälkeen sekä tuoda uusia näkemyksiä ja uutta tietoa organisaatioihin. Mutta kun ei saa töitä. Ei pääse edes haastatteluun asti. Pitkittynyt työn odottelu lannistaa ja työinto saattaa laantua.

Itse yritin puolen vuoden ajan selvittää itselleni, millainen organisaatio irtisanoo 60-kymppisen työntekijänsä ja jättää hänet tyhjän päälle. Onneksi ymmärsin lopettaa. Minun ei kannata tuhlata aikaani miettimällä tuota. Päinvastoin. On tärkeämpää tietoisesti löytää omasta tilanteesta myönteisiä piirteitä ja suunnata osaaminen ja aktiivisuus työelämän kehittämiseen. Erityisesti haluan paneutua seniorityöntekijöiden aseman parantamiseen työelämässä.

Tämä onkin minulle hyväksi todettu tapa selviytyä elämän haasteista. Omien kokemusten läpikäyminen auttaa ymmärtämään toisia samassa tilanteessa olevia. Pelkkä asioiden reflektointi ei kuitenkaan riitä vaan mukaan tarvitaan käytännön toimintaa. Toiminta voi olla eri henkilöiden tapaamisia, asiaan liittyvään kirjallisuuteen ja artikkeleihin tutustumista, kirjoittamista, valmennuksien järjestämistä tai yksinkertaisesti puhumista ja osallistumista erilaisiin tilaisuuksiin.

Olen eri työtehtävissä ollut edistämässä niin perheystävällistä kuin isäystävällistä työkulttuuria. Nyt vuoro on ikäystävällisen työkulttuurin puolella. Ikäystävällinen työkulttuuri on ystävällinen kaiken ikäisille työntekijöille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seniorityöntekijät, vastavalmistuneet, irtisanominen, työttömyys, ikäystävällisyys,