Vapaaehtoistyötä ja vastuullisuutta

Torstai 7.4.2016 klo 22:36 - Tuula Piensoho

Blogirintamallani on ollut pitkään kovin hiljaista. Itsekin mietin sitä, mitä olen puuhaillut, kun en ole ennättänyt kirjoittamaan.

Kevät on mennyt yhdessä hujauksessa. Olen tehnyt yhteistyötä Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen kanssa valmennusryhmien ja kaikille avoimien valmennusiltojen osalta. Kevään aikana minulla oli kaksi 50+ valmennusryhmää. Valmennusiltojen teemoina olivat Unelmat tavoitteiksi sekä Ajankäyttö hallintaan. Ensin mainitussa osallistujat valmistivat omat Unelmakarttansa ja viime mainitussa illassa keskityttiin niin oman ajankäytön haasteisiin kuin jo tehtyihin ”ryhtiliikkeisiin”.

Nämä pro bono -jutut ovat nyt tämän kevään osalta ”pulkassa”.  

Ryhdyin vuoden alussa myös Henry ry:n Vastuulllisuus ja HR-verkostoon verkostovastaavaksi yhdessä kolleegojeni kanssa. Tähän liittyen olen luvannut kirjoittaa blogin yli viisikymppisten tilanteesta Suomessa. Eritoten heidän, jotka on irtisanottu työtehtävistään yt-neuvotteluissa eri syihin vedoten.

Tilannehan on Suomessa sellainen, ettei sitä voi ymmärtää. Yritykset irtisanovat lyhytnäköisesti osaajiaan. Irtisanotut puolestaan ovat todella hankalassa asemassa, koska joka puolelta kuullaan viestejä siitä, että työllistymisen mahdollisuudet ovat lähes minimaaliset.

Haluankin omassa blogissani tuoda esille niitä vastuullisia yrityksiä, jotka eivät ole menneet ikäsyrjinnän buumiin mukaan vaan näkevät monimuotoisten työyhteisöjen voiman. He arvostavat työntekijöidensä kokemusta ja sitoutumista.

No, elämässä on onneksi muutakin kuin työtä ja vapaaehtoistyötä. Ensi viikolla on tarkoitus lähteä Espanjan aurinkoon. Sitä varten olen käynyt espanjan tunneilla. Puhevarmuus on vielä kuitenkin suhteellisen rajallinen, mutta täytyy rohkeasti kuitenkin käyttää sitä sanavarastoa ja osaamista, joka on kertynyt kuluneen kevään aikana. Espanjan kieltä olen toki opiskellut aiemminkin.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaaehtoistyö, vastuullisuus, 50+ työelämässä, yt-neuvottelut